hits

4 år og størst av alt

"Det var skikkelig gøy i dag," var noe av det siste en smilende 4-åring sa til meg før hun la hodet på puta og sovnet etter bare to nattasanger i kveld. Det gir meg en skikkelig god følelse på innsiden at vi antakeligvis har greid å gi henne et minne for livet, latt henne kjenne seg betydningsfull og at hun var verdt en fest. Så ulikt mange andre hverdagskvelder ellers i året, følte vi oss i dag som en god mamma og pappa, for ungen vår hadde hatt det så bra. Og i utgangspunktet var det ikke vårt påfunn engang. Det var kirkas påfunn. Det var deres påfunn å skulle gjøre litt stas på alle 4-åringene ved å gi dem "Min kirkebok".

 

I dag ble den delt ut i kirka vår, og i den forbindelse tenkte vi: Hvorfor ikke lage det til en høytidsdag. Det blir jo ikke mer høytid enn man lager selv.

Så vi inviterte besteforeldre og faddere på kjøttpai og krones-is (etter 4-åringens ønske) og hadde en superfin ettermiddag hvor hun fikk glede seg sammen med oss til gudstjenesten med utdelingen av den gjeve boka.

Vi fant fram boksen med minner fra hun var liten, og hun gjorde store øyne da hun fikk se den bittelille bleiestørrelsen hun hadde brukt en gang, armbåndet hun hadde hatt på seg da hun var på fødeavdelingen og de bittesmå skoene som hadde sittet på hennes føtter.

Vi satte fram dåpslyset de tente da hun ble døpt, og vi gjorde bare bittelitt ekstra ut av det at hun skulle få bok. Vi skapte glede og forventning, og kirka innfridde: Med barnekor, høyt under taket, avslappet atmosfære og ikke minst en høytidelig overrekkelse av 4-årsbok til rundt 20 forventningsfulle unger, som følte seg som de største av alt. Takknemligheten vi fikk tilbake fra den store, lille jenta vår, var mer verdt enn perler.

Jeg elsker å være mamma på dager som det her.  Jeg kan også legge meg med et smil om munnen ikveld, takknemlig til kirka som gav oss denne anledningen og til gjestene våre som kom og gjorde stas på skatten vår <3

 

For å lese mer om hverdagsmagi og gode minner, følg Tumalillia Blogg på Facebook.

 

#minkirkebok #fireårsboka #takknemlig #kirken #glede #høytid

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linda Chalin

Linda Chalin

40, Søndre Land

Jeg lener meg tilbake, lever i en drøm og spiser solnedganger som drops. En lettbeint blogg om barn (har selv ei datter på 4), forhold (har en mann på 45), pedagogikk, hundetrening, materiell avrusning og annet krimskrams. Her finner du tips som kanskje kan booste familieidyllen eller ting du kan lage selv, hvis jeg har prøvd ut noe som funka (eller ikke!) Og plutselig dukker det opp skriblerier her inne rett fra hjertet, små dråper av banal visdom. Glad for det hvis hverdagen vår kan være vitaminer i hverdagen din <3

Kategorier

Arkiv